top of page

Drukke feestdagen... hoe ga je daar relaxed mee om?


Pfff...ja hoor de Sint is bijna in het land. Ik merk dat ik helemaal kriebel wordt van alle festijnen om ons heen. We kunnen niet eens onbezorgd de regenachtige dag vullen met een indoor speeltuin zonder de goedheiligman tegen het lijf te lopen.


Hoe ga ga je daar nu relaxed mee om?


Elke avond 'mag ik mijn schoen zetten'... elke plek waar Sint is worden ze helemaal angstig van de spanning. Waar doen we het nu eigenlijk voor? Waarom vinden de kids het zo leuk maar mega eng tegelijk?


Maar voor hun verjaardag zijn ze niet (zo extreem) hyper als voor de Sint. Savonds vertel ik mijn kids dat veel rondom de Sint gespeeld is. Om het lekker spannend te maken. Maar dat het sinterklaasfeest eigenlijk om geven gaat.


Geven.... daar zijn we tegenwoordig minder goed in als krijgen denk ik. Maar, dat kunnen we wel oefenen. Dus met sinterklaasfeest iets aan iemand geven zonder dat diegene weet dat het van jou komt. En dat moet niet meteen een dik kado zijn... Het gaat om het gebaar. Zou iedereen daar niet veel relaxter van worden?


Ik merk dat mijn kids het al spannend genoeg vinden als ze 'stiekem' een kado voor papa gekocht hebben. Het idee van iemand in hus is nog spannender... al gaan ze wel oké op dat idee. Ieder kind is anders.


Het is voor kinderen die moeite hebben met prikkelverwerking wel vaak lastiger dealen. Hoe kan je je kind hierbij begeleiden? Wellicht kan een meditatie of massage verhaal helpen te ontspannen? Wordt lid van de Facebook community van Relax je Kids en deel daar je ervaringen!


Gelukkig is alles na 5 december voorbij.... hahaha... nee grapje.. Dan begint Kerst en daarna nog de jaarwisseling.


Mindfulness voor kinderen is een uitdaging met drukke feestdagen

Hoe dan???


Nou wij zorgen ervoor dat we lekker relaxed de feestdagen door komen. Dus geen extravagante diners. Nee, gewoon ontspannen in je normale ritme of zelfs gewoon wat eten bestellen. Samen Netflixen of heerlijk een boswandeling maken. Ook als je ziek bent kan je er toch fijne feestdagen van maken.
Wat doet jij om de feestdagen relaxed door te komen? Laat van je horen op de Facebook community van Relax je Kids!

23 views0 comments

Comentarios


bottom of page