top of page

Hoe kun je sensorisch speelgoed inzetten bij mindfulness voor kinderen?

Mindfulness is een geweldige manier om kinderen te helpen hun emoties te begrijpen en zich te concentreren op het huidige moment. Het kan ook helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. Sensorisch speelgoed kan een belangrijke rol spelen bij het inzetten van mindfulness voor kinderen.


Waarom zou je sensorisch speelgoed inzetten bij mindfulness voor kinderen?


Een van de manieren waarop sensorisch speelgoed kan worden gebruikt om mindfulness te bevorderen, is door kinderen uit te nodigen om zich te concentreren op de ervaring van het spelen met het speelgoed. Door zich te richten op de gevoelens, kleuren, texturen en geuren van het speelgoed, kunnen kinderen zich bewust worden van hun zintuigen en zich beter concentreren op het huidige moment.


Een ander voordeel van het gebruik van sensorisch speelgoed voor mindfulness is dat het kinderen helpt om zich te ontspannen. Door zich te concentreren op de ervaring van het spelen met het speelgoed, kunnen kinderen hun stressniveau verlagen en zich meer ontspannen voelen. Dit kan hen helpen zich beter te concentreren en beter om te gaan met stressvolle situaties.


Een derde manier waarop sensorisch speelgoed kan worden gebruikt om mindfulness bij kinderen te bevorderen, is door hen uit te nodigen om te experimenteren en te verkennen. Dit kan hen helpen hun nieuwsgierigheid te vergroten en hun creativiteit te stimuleren. Het kan ook helpen bij het ontwikkelen van hun probleemoplossende vaardigheden en hun vermogen om te denken buiten de gebaande paden.Voorbeelden van sensorisch spel


1. Speelgoed voor water en zand: Dit soort speelgoed stelt kinderen in staat om met verschillende texturen te spelen en te experimenteren, zoals met zand, water en modder. Ze kunnen ook spelen met gereedschap zoals schopjes, emmers en zeefjes, waardoor ze hun fijne motoriek kunnen ontwikkelen.


2. Sensorische speelbakken: Dit zijn bakken gevuld met materialen zoals rijst, bonen, schuimballen, pom-poms of andere kleine voorwerpen. Kinderen kunnen spelen en onderzoeken door te scheppen, te zeven, te sorteren en te tellen, terwijl ze worden blootgesteld aan verschillende texturen en kleuren.


3. Kinetisch zand: Dit is zand dat zo is ontworpen dat het gemakkelijk vormbaar is en niet uit elkaar valt. Het biedt kinderen een geweldige tactiele ervaring terwijl ze sculpturen kunnen maken en vormen kunnen maken.


4. Speelgoed met verschillende texturen: Dit kan alles zijn van zachte en harige knuffels tot gladde en geribbelde ballen. Kinderen kunnen deze texturen verkennen door ze vast te houden en te voelen, wat hun zintuigen stimuleert en hun ontwikkeling van fijne motoriek verbetert.Kortom, sensorisch speelgoed kan een waardevol hulpmiddel zijn bij het inzetten van mindfulness voor kinderen. Door zich te concentreren op de ervaring van het spelen met het speelgoed, kunnen kinderen hun zintuigen ontwikkelen en hun stressniveau verlagen. Bovendien kan het experimenteren en verkennen van het speelgoed hen helpen hun creativiteit te stimuleren en hun probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen.


Enthousiast geworden en wil je aan de slag met sensorisch spel? Bij WoeWoe vind je een compleet aanbod sensorisch speelgoed; van kinetisch zand en speelrijst tot sensory bags en Orbeez waterparels.


10 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page