top of page

Hypnotherapie... wat is dat?

Updated: Jan 27, 2023

Kakelen als een kip op een podium... volgzame kandidaten met een lege uitdrukking op hun gezicht... herken je dat beeld? Dat is het beeld wat veel mensen krijgen zodra ze aan hypnose denken. Echter is (medische) hypnotherapie totaal iets anders.


Kindermeditatie en affirmaties hebben raakvlakken met hypnotherapie

Hypnotherapie ofwel medische hypnose is helemaal niet gericht op volgzame slaven te maken. Het doel is juist door in een soort trance te komen, het onderbewuste te bereiken om zo trauma of angsten bij te kunnen sturen.


Wanneer onderbewuste gedachten in de weg zitten en klachten veroorzaken is hypnotherapie een perfecte manier om die onderbewuste gedachten te veranderen. Symptomen van belemmerende gedachten kunnen o.a. zijn:

  • Buikpijn (pds)

  • Hoofdpijn

  • Bedplassen

  • Angsten

  • Onzekerheid

  • Slaapproblemen


Kinderen met deze klachten kunnen middels hypnotherapie erachter komen wat de oorzaak is en ook deze oorzaak aanpakken.


Kinderen zijn uitermate geschikt voor hypnotherapie. Verbeeldingskracht is namelijk erg belangrijk en van nature hebben kinderen een grotere verbeeldingskracht dan volwassenen. Kinderen kunnen goed schakelen tussen werkelijkheid en fantasie. Het lijkt een beetje op dagdromen of fantaseren. Wanneer je een kind een aanzetje geeft ergens over te fantaseren gaat het al snel een eigen leven leiden. Met behulp van hypnotherapie kan dit begeleid worden.


Met behulp van verbeeldingsoefeningen waarbij de hypnotherapeut met allerlei suggesties komt, zal een kind dichterbij zijn/haar innerlijke probleem komen en kunnen ingesleten patronen doorbroken worden. Kinderen vinden de oefeningen over het algemeen leuk en er zijn geen bijwerkingen bekend van de therapie.


Meer weten over hypnotherapie? Kijk dan het programma 'Hypnose op recept' van NPO (gratis online terug te kijken). Laat ons daarna op de Facebook community van Relax je Kids weten of je hypnose nog steeds hocus pocus vindt of dat je het wel een kans wil geven!


12 views0 comments

Commentaires


bottom of page